Travel inspiration: 4 ways to travel on wheels

Reizen kan op meer manieren dan je in eerste instantie denkt. Ik ben gek op reizen en heb al een aantal grote reizen gehad zoals Bali, Thailand, een roadtrip door Europa en nog meer Europese landen/steden. Ik heb nog heel veel reisplannen en zo ook nog een hoop roadtrips die op mijn bucketlist staan!Roadtrips zijn heerlijk: Je voelt je vrij, kunt gaan en staan waar je wilt en je ziet zo veel! De roadtrips die nog op mijn travel-bucketlist staan zijn een roadtrip door Italië om de mooiste steden en plekken te bezoeken, een avontuurlijke roadtrip door Canada met de mooiste hoogtepunten uit de natuur maar ook zeker een roadtrip door Nederland of de BeNeLux, omdat je voor een mooi avontuur niet ver hoeft te gaan! 
Wanneer je op een roadtrip gaat heb je veel verschillende opties qua vervoer en slaapplek. Ik neem er een paar met jullie door!

Reizen met de auto en een tentje als bagage. 
Dit heb ik gedaan tijdens mijn eerste roadtrip. Een paar slaapplekken geboekt, een paar op de gok genomen en een paar keer aangeklopt bij een camping met de vraag of er nog plek was voor een klein tentje. Ik heb zo'n pop-up tentje wat binnen een paar seconden staat, erg handig! Ook past hij gemakkelijk in de auto bovenop alle andere bagage.


Reizen met een tent bovenop je auto
Slapen in een tent bovenop je eigen auto, hoe tof is dat!? Dat heb ik laatst nog gedaan. Binnen no time heb je je tentje uitgevouwen (of eigenlijk doet hij dit automatisch zelf) en je bent helemaal klaar om te gaan kamperen. Lees en zie meer hierover in dit artikel!Slapen in een Volkswagen busje, Range Rover of een ander avontuurlijk voertuig 
Tot nu toe droom ik hier alleen nog van, in de hoop dat ik zelf ooit in zo'n tof voertuig mag reizen en slapen! Het lijkt me zo leuk om een voertuig om te bouwen tot een camper en ook de inrichting helemaal aan te pakken om het om te toveren tot een klein huisje op wielen.

Reizen met een caravan of vouwwagen achter je auto
Een van de meest gangbare manieren: Je eigen caravan of vouwwagen. Ik weet niet of iedereen bekend is met een vouwwagen, maar dat is een klein aanhangertje met opgevouwen slaapplekken. Wanneer je aan komt op je bestemming vouw je de bedden/tent uit, maak je de voortent aan de vouwwagen vast en je hebt je eigen grote familie tent. Vroeger ben ik samen met mijn ouders en zusjes alle campings van Luxemburg af gegaan met een vouwtent. Uitvouwen, voortent opzetten en klaar! 
Ook een caravan lijkt me erg tof om te hebben. Deze helemaal inrichten naar je eigen smaak en hem overal mee naartoe nemen. Het handige hieraan is dat je eigenlijk meteen klaar bent wanneer je hem geparkeerd hebt. Ideaal!
Wel belangrijk bij deze twee opties is dat je een trekhaak nodig hebt. Nu heeft mijn auto geen trekhaak, maar deze zijn gemakkelijk te bestellen op internet. Zoals bijvoorbeeld bij Rameder.nl. Je kunt kiezen voor vaste en afneembare trekhaken die geschikt zijn voor alle auto's. Ideaal! En mocht je nog niet veel ervaring hebben met het reizen met een caravan of vouwwagen, dan kun je op deze pagina van de ANWB terecht voor handige informatie.Met welke reiswijze ben jij bekend en welke staat ook op jou travel-bucketlist?

9 comments:

 1. oh slapen bovenop je auto, daar heb ik echt nog nooit aan gedacht. lijkt me wel heel cool trouwens! ik heb ook zo'n behoefte om weer op reis te gaan!

  ReplyDelete
 2. Nadiaaa15.11.17

  dat ziet er zó goals uit!

  ReplyDelete
 3. Super leuk! Ik vind dit allemaal zo cool ♥ ♥ ♥

  ReplyDelete
 4. Het liefst huur ik met mijn vriend een keer zo'n Volkswagenbusje. Het lijkt me zo gaaf om daarin rond te rijden en erin te slapen. Dat staat toch wel echt hoog bovenaan mijn lijstje :)

  ReplyDelete
 5. Oh wauw!! Dit is echt een droom hoor, roadtrippen! Ik heb echt zin om te gaan reizen nu :). In een volksbusje lijkt me ook wel heel gaaf!

  ReplyDelete
 6. Ohh dit is me even wegdromen zeg, een roadtrip lijkt me zo gaaf! Bij de UO zag ik laatst een boek met daarin de beste roadtrips van de wereld en eventjes daardoorheen bladeren is al genoeg om al die reizen te willen maken! :) slapen bovenop een jeep lijkt me echt het allergaafst.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh mij ook! Dit staat zeker op mijn travel-bucket list!!

   Delete
 7. Dit is echt zo'n wegdroom-post, heerlijk zeg!

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥