Photography: How I edit my pictures 📸

 Ik hou van foto's maken, en het bewerken van de foto's is eigenlijk net zo leuk. Ik ben gek op een donkere, mysterieuze, dromerige sfeer, en dat is terug te zien in mijn Instagram feed! Heel vaak krijg de vraag via mijn blog of Instagram hoe ik mijn foto's bewerk. Ik had jullie al een paar keer beloofd er een artikel over te maken en hier is hij dan eindelijk. En believe me.. hoe ik mijn foto's bewerk is misschien nog gemakkelijker dan je denkt.Elke professionele en hobby fotograaf zal zeggen dat ze Photoshop of een ander programma op de computer gebruiken. Ik heb geen Photoshop en het programma waarmee ik op de computer werk (Photofiltre) heeft niet deze mooie kleurenfilters die ik bij elke foto gebruik. Nee, ik gebruik apps. Apps?? Jup, gewoon op mijn telefoon :) Wel zorg ik er voor dat ik de foto's van mijn camera via een kabeltje naar mijn telefoon stuur en ze ook weer via een kabeltje terug op mijn computer zet. Zo gaat de kwaliteit van de foto's niet verloren. De apps die ik gebruik zijn gratis, bij sommige apps betaal je voor bepaalde filters/opties.

Programs I use
1. VSCO is mijn favoriete app waarin ik de kleuren bepaal van mijn foto's. Iedereen is er vast mee bekend, zo niet dan is het heel gemakkelijk in gebruik. De filters die ik vooral gebruik zijn: B5, HB2 & M3. Sommige filters heb ik gekocht, maar deze kosten nooit meer dan een paar euro.

2. Af en toe gebruik ik het programma Pixlr. Hierop kun je dingen wegpoetsen of andere kleine photoshops gebruiken. Zoals bijvoorbeeld bij deze foto, waarbij ik mijn ´ademwolkje´ meer naar voren heb laten komen. 

4. De app Lidow gebruik ik vaak om 'stofjes' in de foto te krijgen, zoals ik bij deze foto heb gedaan. 

5. Ik heb ook de app PicsArt op mijn telefoon staan. Op deze app heb je mega veel opties, maar gebruik hem eigenlijk nog niet echt. Ben ik wel van plan, eerst eens uitzoeken wat ik er allemaal mee kan!Zo simpel is het, gewoon via mijn telefoon. Eerst stapte ik het liefst over naar Photoshop maar eigenlijk ben ik super tevreden met deze apps, dus waarom zou ik hierin gaan veranderen? Oke, het is een stuk professioneler. Maar zie je dat verschil in de uiteindelijke foto's? Ik in ieder geval niet :)
Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen helpen. Wanneer je vragen hebt: Stel ze gerust via de blog of Instagram direct! (@marionvanzutphen)

Heb jij tips voor mij?
Nu ben ik benieuwd of je tips voor mij hebt! Qua apps, programma's op de computer of iets anders wat met foto's te maken heeft. Plaats ze als reactie onder dit artikel en wie weet kunnen we elkaar allemaal een beetje helpen :) Ik ben benieuwd!

10 comments:

 1. Picsart is heel handig en leuk voor collages! (Kijk de video van Tothe9's.) Maar, inderdaad met Vsco alleen kan je ook al hele toffe en unieke creaties maken.

  ReplyDelete
 2. Ahh bewerken maakt een foto gelijk zo anders! Echt leuk om te zien hoe jij het doet!

  ReplyDelete
 3. I was waiting for this post! Thank you so much dear x

  THE PINK ELEPHANT SHOE // INSTAGRAM //

  ReplyDelete
 4. Heel tof om te zien en leuk met die gifjes :) VSCO gebruik ik ook, dat is echt een fijne app :)

  ReplyDelete
 5. Ja, VSCO is inderdaad fijn om mee te werken, ik gebruik 'm zelf ook. Die donkere sfeer vind ik ook heel tof :)

  ReplyDelete
 6. Leuk om te lezen welke apps je allemaal gebruikt! Ik vind jouw foto's altijd mooi bewerkt, je hebt echt een herkenbare stijl. Ik bewerk ook gewoon op m'n telefoon, met VSCO en dat bevalt me eigenlijk wel :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaa net zo handig! Geloof dat er toch meer mensen ook op hun telefoon foto's bewerken dan ik dacht :)

   Delete
 7. Super interessant, die apps die je gebruikt! Mijn standaard app op mijn telefoon is eigenlijk altijd Snapseed. Op m'n laptop Lightroom. Ik vind je stijl trouwens echt heel leuk! :)

  ReplyDelete
 8. Oh, zo handig! Ik gebruik voornamelijk PicsArt voor het bewerken van mijn foto's, maar moet dringend ook eens naar vsco gaan kijken. Ziet er wel interessant uit!

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥