(ini)Mini walking guide through Maastricht

Vorige week zondag was ik samen met een vriendin een dagje in Maastricht. Het was een heerlijke lentedag en de bloesem bloeide volop! Tijdens dit rondje Maastricht hebben we vooral geproefd van de sfeer van deze mooie oude stad. Ik heb voor jullie een mini guide door Maastricht gemaakt, vooral gericht op wat je tegen komt wanneer je een dagje door de stad wandelt (dus zonder plekken te bezoeken waar je entree voor betaald).

Als je vanaf het treinstation de stad in wilt lopen, kun je kiezen om in 1 rechte lijn het centrum in te lopen over de Sint Servaasbrug. Wij kozen er voor om vóór de brug linksaf te slaan en de 'Hoge Brug' te nemen. Via deze brug heb je uitzicht op de SintServaasbrug en loop je rechtstreeks het stadspark in. Dan kijk je uit op de 'Onze Lieve Vrouwewal', een middeleeuwse stadsmuur uit de 12e of 13e eeuw. Het park wat er schuin tegenover ligt heeft een vijver en het stond vol met mooie bloesembomen! Lang leve de lente. Als je de stadsmuur af loopt kom je bij de Helpoort uit. Een mooie entree om de stad in te komen! Daar kun je genieten van de mooie straatjes van Maastricht en als je af en toe een zijstraatje in loopt, kom je kleine verborgen pleintjes en hoekjes tegen.

Als je door loopt kom je uit bij 'Basiliek van Onze Lieve Vrouwe'. Leuk om eens binnen te lopen en een kijkje te nemen. Wanneer je binnen loopt kom je in een hoekje met allemaal kaarsjes. Een heel mooi, rustig sfeertje. Toen we verder naar binnen liepen was er een mis bezig, dus heb er geen foto's van gemaakt. We besloten een drankje te doen op Onze Lieve Vrouweplein, wat vol staat met stoelen en tafels, en een fijn sfeertje heeft. Natuurlijk namen wij een lekkere Limburgse vlaai, want dat is een must als je in Limburg bent :). In Maastricht zijn veel verschillende kerken te vinden, maar de Dominicanenkerk was wel een van de bijzondere. Binnenin de kerk bevind zich namelijk een boekhandel! In Boekhandel Dominicanen vind je heel veel boeken, leuke notitieboekjes, wenskaarten, etc. Ook kun je er een hapje en drankje nemen en op de dag dat wij er waren, speelde er een klein mannen orkestje. Het was er wel erg druk, maar dit zal ook te maken hebben met boekenweek wat de week na deze dag van start is gegaan. Het is zeker de moeite waard er een bezoekje aan te nemen!In elke grote straat vind je 'Pinky', een keten met versgebakken wafels, ijs en andere zoete lekkernijen. Je kunt deze keten niet negeren, want wanneer je in de buurt komt, komt de heerlijke wafelgeur je al tegemoet. We sloten de dag dus ook af met een vers gebakken Luikse wafel. 

Maastricht is een heerlijke stad om doorheen te wandelen, er is zoveel te zien en te ontdekken! Ook voor een dagje shoppen of te genieten van het weer op een van de talloze fijne terrasjes is Maastricht het juiste adres. Maar er is nog zoveel meer te zien en te doen in deze leuke stad. Ik ben dus ook van plan nog eens terug te gaan en ook de betaalde activiteiten te gaan ontdekken zoals bijvoorbeeld het Natuurhistorisch museum, en wist je dat Maastricht een heel ondergrondse wereld heeft? :)

Afgelopen weekend ben ik een weekendje naar de Belgische Ardennen geweest, snel horen en zien jullie hier meer over! 

9 comments:

 1. Wat ziet Maastricht er lijkt uit! Ik ben er helaas nog nooit geweest.
  Ik heb zoveel positieve verhalen gehoord over Maastricht, wil er graag een keertje heen. <3
  Mooie foto's!

  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Ik moet dus blijkbaar ook eens naar Maastricht! :)

  ReplyDelete
 3. Lijkt me een hele leuke en gezellige stad! Leuke guide heb je gemaakt! :)

  ReplyDelete
 4. Ooh, super mooie foto's. Ik kom ook altijd graag in Maastricht en de Dominicanenkerk bezoek ik iedere keer opnieuw. Zo leuk om daar naar boeken te kunnen kijken. Dat orkestje heb ik helaas wel nog nooit gezien daar. Haha :)

  ReplyDelete
 5. Wat een leuk verslag! en die bloesem is altijd mooi he.

  ReplyDelete
 6. Ik ben nog nooit naar Maastricht geweest, maar ik heb gehoord dat heel mooi is.

  ReplyDelete
 7. AMAZING pictures, makes me want to be there :)

  Check out my giveaway

  http://dreamland1234.blogspot.si/2017/04/giveaway-with-free-book-bath-bombs-and.html

  ReplyDelete
 8. Super leuke guide! Maastricht is echt zo'n fijn stadje, voelt altijd alsof je je helemaal in het buitenland waant!

  ReplyDelete
 9. Wat een mooie foto's heb je gemaakt in Maastricht! Het is zo'n gezellige en mooie stad, ik was er een tijdje geleden nog een dagje met school. :)

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥