Wander around in the historic city of Ghent (mini guide)

 Afgelopen weekend ben ik met mijn vriend een weekendje naar Gent geweest. We wilde er even tussenuit, en Gent is daar een hele fijne plek voor. Met zijn historische stad, mooie grachten, fijne pleintjes en Belgische lekkernijen. In deze Ghent guide laat ik jullie de leuke plekjes van Gent zien. Niet te veel natuurlijk, de rest moet je zelf maar eens ontdekken ;). 
Historische binnenstad
Wat Gent zo mooi maakt, is de mooie historische binnenstad. Overal waar je kijkt zijn invloeden  van vroeger terug te zien. Het hoogtepunt van historie is kasteel Gravensteen die uit de middeleeuwen stamt. Via een route krijg je alle hoeken en kamers van het kasteel te zien, zelfs wapens en harnassen uit die tijd.
Vanaf de beroemde plek 'Sint-Michielshelling' kijk je uit over de Leie en de mooie trappenhuisjes. Daarnaast zie je, als je over de weg heen kijkt, 3 kerktorens achter elkaar staan: de Sint-Niklaaskerk, Het Belfort en Sint-Baafskathedraal. Al deze kerken zijn ook een bezoekje waard, vooral de laatste twee. Vanuit het Belfort heb je een prachtig uitzicht over de stad en De Sint-Baafskathedraal is een prachtige kerk van buiten en van binnen. Van binnen is het Lam Gods te bewonderen, maar daar hebben wij eigenlijk geen kijkje genomen. Ik denk dat ik de rest van de kerk veel indrukwekkender vond! ;) Vooral de ondergrondse crypte was erg mooi met zijn mooie lichtinval via het glas in lood. 
Het bezoeken van deze plekken kost wel wat entree, maar het is zeker niet duur en het geld helemaal waard!
Belgische lekkernijen
Als ik in België ben denk ik aan stoofpotjes, speciaal biertjes en Belgische chocolaatjes. Het eerste wat we bestelde toen het etenstijd was, was een heerlijk stoofpotje met frietjes. Daarna zijn we een aantal kroegjes in gedoken om verschillende speciaal biertjes uit Gent en omstreken te proeven. Als je een bierdrinker bent is dit heerlijk om te doen! Ook bezochten we de brouwerij van Gentse Gruut, maar eerlijk gezegd stelde de rondleiding helemaal niets voor. Wil je er toch heen? Dan kun je beter een fijn plekje in de brouwerij opzoeken en een paar speciaal biertjes bestellen.

Wat ze overal op straat in Gent verkopen zijn Cuberdons, ook wel Gentse Neuzen genoemd. Dit is een lekkernij uit Gent (paarse kegeltjes) en zeker het proberen waard! 

Wil je lekker en niet te duur lunchen, dan is Souplounge een perfecte plek. Voor een flinke kom soep, een lekkere pasta of een belegd broodje zit je goed vol! Daarbij krijg je ook nog 2 kleine broodjes en een stuk fruit. Wij zijn er 2 keer geweest en zaten behoorlijk vol voor minder dan 7 euro!

En last but not least: Belgische bonbons. Ik heb er geen foto van gemaakt, maar we hebben samen in een chocolaterie ons eigen doosje bonbons samengesteld. Zoveel keuze uit verschillende smaken bij elkaar had ik nog nooit gezien! 

Ronddwalen door de stad
Wanneer je naar Gent gaat, of welke stad dan ook: loop lekker rond en kijk vanzelf wat je tegen komt. Zoek wel wat plaatsen van te voren op maar niet te veel, laat je vooral verassen! Gent zit vol met leuke koffiebarretjes, terrasjes, boetiekjes, mooie pleintjes en straten. Tijdens het rondlopen kwamen we Graffiti street tegen, een straatje vol met legale graffiti. Ook kwamen we uit bij de Lievekaai, een rustig plekje in de stad aan het water, met overhangende treurwilgen. Kijk vooral veel om je heen en laat je verassen!

Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb kunnen maken om ook eens een bezoekje aan Gent te nemen, voor een dag of een weekend. Er is genoeg te zien en te beleven! Welke Belgische stad is jou favoriet?

25 comments:

 1. Gent <3 zo mooie stad. Ik eet neuzen elke keer wanneer kom ik daar :). Je moet ook Brugge bezoeken.

  ReplyDelete
 2. Wat een prachtige foto's maken jullie toch! Ziet er super uit ook, moet echt een keer de grens over haha :) x

  ReplyDelete
 3. Wat een prachtige foto's heb je gemaakt! Gent is ook zo'n mooie stad. Ik ben er nog maar één keer geweest, maar nu studeert een vriendin daar, dus ga ik er waarschijnlijk wel vaker naar toe. Deze mini guide komt dan goed van pas :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat tof dat een vriendin van je daar studeert! Een goede reden om weer eens een kijkje te nemen in de stad :)

   Delete
 4. Wauw, ik ben er nog nooit geweest, maar het ziet er zo leuk uit! Lekker historisch :) Wat een mooie foto's hebben jullie ook weer gemaakt!
  Ik ga Gent zeker eens bezoeken!

  ReplyDelete
 5. such a beautiful place!


  www.ismurfshion.com

  ReplyDelete
 6. Gent lijkt mij super leuk voor een mini stedentripje! Staat trouwens ook al een tijdje op mijn lijstje. De foto's van jou liegen er niet om: het is er érg mooi zeg! De binnenstad ziet er heel gaaf uit. Ik wil ook!

  ReplyDelete
 7. Wauw! Wat een mooie fotos! Ik ben er echt nog nooit geweest, ben bij België uberhaupt nooit verder dan de ardennen gekomen, het wordt maar eens tijd :P

  XO Lau | www.laurenlouvaine.com

  ReplyDelete
 8. Gent lijkt me een prachtige plek!

  ReplyDelete
 9. Wauw zo mooi! Ziet er super uit.

  ReplyDelete
 10. Ik ben al een paar keer naar gent geweest omdat mijn broer daar woont, maar heb de stad eigenlijk nooit echt bezocht. Ben ik wel eens van plan!

  ReplyDelete
 11. prettyyyyy! Wat ziet gent er super leuk en sfeervol uit. <3 hele leuke foto's ook!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 12. Super mooie foto's! Ook echt gaaf bewerkt (sorry als ik fout zit en je ze niet hebt bewerkt, hihi).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Hihi, ik bewerk mijn foto's altijd dus dat heb je goed gezien! :)

   Delete
 13. Wat ziet het er allemaal mooi uit!

  ReplyDelete
 14. Wat heb je veel mooie foto's gemaakt! Ghent lijkt mij echt een prachtige stad die ik zeker nog eens wil bezoeken!

  ReplyDelete
 15. Ahh zo'n leuke stad! Echt lang gelden dat ik hier was, maar de graffiti steeg herkende ik nog :)

  ReplyDelete
 16. Oh Gent lijkt me echt zo'n mooie stad! Ik ben nog nooit echt in België geweest dus deze stad staat dan wel op mijn lijstje. En dan die foto van die vogels, echt prachtig!

  ReplyDelete
  Replies
  1. moet je doen! En het hoeft niet meteen een weekend te zijn, je kunt ook gemakkelijk een dagje naar België :)

   Delete
 17. Wat heerlijk, die grachtjes en pleintjes! En omg, die taarten! <3

  ReplyDelete
 18. Ik herken wel een paar mooie plekjes! Gent is gewoon fijn. ♡

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥