A day at the beach: Scheveningen

Laatst zijn mijn vriend en ik een dagje naar het strand geweest. We waren nog nooit samen naar de zee in Nederland geweest dus het werd hoog tijd! Voor ons ligt het strand best een eindje weg, dus als we er zijn geeft dat ons ook echt het ultieme vakantie gevoel. We kozen voor Scheveningen en begonnen aan onze twee uur durende mini roadtripje door Nederland.

Onderweg was het prachtig! De snelwegen van Nederland zijn niet de mooiste, maar de natuur daar omheen was om van te genieten. Mooie uitgestrekte weilanden en rivieren waar je overheen rijdt. Eigenlijk is er stiekem zoveel moois te zien waar je op het moment van rijden eigenlijk nooit op let. Het weer was prachtig en de lucht hing vol met mooie kleine wolkjes.
Aangekomen op het strand kozen we een rustig plekje uit. We kwamen net na twaalf uur aan dus het was er nog lekker rustig! We kozen er voor om rechts langs de pier te liggen omdat het hier een stuk rustiger is dan links van de pier waar alle strandtentjes staan. Ook heel leuk, maar wij kiezen liever voor een rustig stukje strand.


Na een paar uur op het strand gelegen te hebben zijn we een rondje gaan lopen en bezochten we de pier en de boulevard, waarna we bij een strandtentje wat dronken en daarna op de boulevard een hapje hebben gegeten. Scheveningen is leuk als het mooi weer is, maar eerlijk gezegd vindt ik dat het er allemaal wat oud is en er verder niet heel veel te beleven is. De pier heeft een soort van comeback gemaakt en er staat ook een splinternieuw reuzenrad, maar het heeft op mij niet zo'n grote indruk gemaakt. Misschien dat veel mensen dit anders beleven dan mij, en waarschijnlijk wordt er hard aan gewerkt Scheveningen weer wat hipper en mooier te maken. Maar de volgende keer kies ik liever voor een strand met een mooi stukje natuur en mooie duinen erbij waar ik lekker in rond kan dwalen :). 

De Pier Scheveningen
Strandweg 150 - 154
Den Haag

12 comments:

 1. Ik snap dat je het niet echt een plek vond om veel te beleven, haha! De foto's zijn wel echt heel leuk geworden!

  ReplyDelete
 2. Mooie foto's heb je daar gemaakt. Jammer dat er zo weinig te beleven was maar nu heb je een reden om nog eens naar de zee te gaan.

  ReplyDelete
 3. Wat fijn dat jullie lekker een dagje naar zee zijn geweest! Ik heb lrecies dezelfde mening over Scheveningen trouwens. Ik vind het ook weinig aan... En het is er altijd rete druk. Wel hele mooie foto's heb je weer laten zien! :)

  ReplyDelete
 4. Wat fijn dat jullie lekker een dagje naar zee zijn geweest! Ik heb lrecies dezelfde mening over Scheveningen trouwens. Ik vind het ook weinig aan... En het is er altijd rete druk. Wel hele mooie foto's heb je weer laten zien! :)

  ReplyDelete
 5. Ik ga eigenlijk nooit naar zee in Nederland maar zou best wel een keer naar Scheveningen toe willen! Misschien kan ik iemand overhalen haha, van mij af is het ook wel een uurtje of anderhalf rijden.

  ReplyDelete
 6. Ik ben al heel lang niet meer in Scheveningen geweest maar kan me zo wel wat voorstellen bij je woorden. Je hebt in ieder geval prachtige foto's gemaakt!

  ReplyDelete
 7. Ohh wat een prachtige foto's heb je alweer gemaakt! Ik ging vroeger altijd naar Cadzand met m'n familie, en dat was best fijn maar je kan de Nederlandse stranden gewoon niet vergelijken met die van bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk. Maar natuurlijk altijd leuk, een dagje aan de kust, ik kan daar altijd zo van genieten :D
  XO IMKE | Pastellics

  ReplyDelete
 8. Zo leuk! Ik houd van Scheveningen, maar vanuit Maastricht is het helaas behoorlijk lang reizen voor een dagje op en neer.. Ik kom er dus bijna nooit! Ik heb in ieder geval genoten van je foto's X

  ReplyDelete
 9. Ik snap wat je bedoelt (ik vind de stranden rond Ouddorp heel leuk)! Klinkt wel als een fijn dagje en de foto's zijn leuk geworden :-)

  ReplyDelete
 10. Ahh heerlijk zo'n strand-dagje! Fijne foto's!

  ReplyDelete
 11. Jammer dat er niet zoveel te beleven was, had ik niet verwacht van Scheveningen! Maar toch altijd fijn zo'n stranddagje <3

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥