Rock Werchter Festival

Vorig weekend ben ik naar Rock Werchter geweest, een festival wat gehouden wordt in het Belgische dorpje Werchter. Het festival is te vergelijken met Pinkpop qua artiesten en opbouw, maar dan bij onze zuiderburen. Wat vind ik van Rock Werchter en waarom zou je dit festival minstens 1x in je leven moeten bezoeken? 
Rock Werchter festival
Dit jaar was alweer mijn 4e jaar op het festival. Na elke editie weet ik zeker dat ik het jaar erop weer zou gaan. Zoveel leuke energie, de beste artiesten van de wereld, de sfeer, het Belgische volk. Elk jaar is het weer één groot feest. Het festival Rock Werchter bestaat al vanaf 1975, toen het nog Rock & Blues Festival heette, daarna Rock Torhout en vanaf 1987 Rock Werchter. 

Dansjes in de modder
De afgelopen 3 jaar heb ik prachtig weer gehad, maar het moest er eens van komen dat dit niet zo zou zijn. Ik heb nog nooit zoveel modder gezien! Op het festival terrein viel het gelukkig wel mee, maar op de camping was het één grote modderboel. Gelukkig had ik mijn super fancy laarsjes bij (zie de panterprintlaarsjes op bovenstaande foto) en werden we beste vrienden. Wat was ik blij dat ik deze bij had! En toch had het ook iets, iedereen met laarzen aan, dansend in de modder. 


Voor echte muziek liefhebbers
Ben jij een echte muziekliefhebber en luister je graag naar bandjes? Dan is Rock Werchter echt iets voor jou. Sinds ik naar Rock Werchter ga hoor ik bijna elk half uur wel een artiest op de radio (voornamelijk 3fm ;)) die ik live heb gezien! Echte grote namen zoals Green Day, Metallica, Pearl Jam, Red Hot Chilli Peppers, Mumford & Sons, Kings of Leon. Ben je niet zo van de rock? Ook Passenger, The Script, Ellie Goulding, Sam Smith, Disclosure, Major Lazer, Pharrel Williams, Stromae etc. zijn ook op Rock Werchter te vinden. Zoals je hoort dus voor iedereen wat wils. 

Ik hoor zo vaak van mensen dat ze ook zo graag eens naar een festival zouden willen gaan. Maar waarom zou je dat dan niet gewoon doen? Er zijn er zo veel om uit te kiezen, dus vast ook eentje bij jou in de buurt! Wil je voor de grotere namen gaan? Dan kun je kiezen voor Rock Werchter, Pinkpop of Lowlands. Zie ik jou volgend jaar misschien op Rock Werchter? :) 

16 comments:

 1. looks like so much fun!

  lu | coco&louis

  ReplyDelete
 2. Heerlijke foto's, ziet er super gezellig uit! Moest helaas zelf festival seizoen skippen dit jaar maar kan niet wachten om volgend jaar weer naar festivals te gaan :)

  XO www.laurenlouvaine.com

  ReplyDelete
 3. Superleuke foto's! Ik wilde ook zoo graag naar Rock Werchter, alleen al voor Ellie Goulding en The 1975 <3 maar het was toch een beetje ver/duur/en niemand die mee wilde, haha.
  Liefs!

  ReplyDelete
 4. Ahhh wat is dat festival gevoel toch heerlijk! 2 jaar geleden was ik ook op Werchter en dat was inderdaad een mega vette ervaring. De sfeer is daar zó leuk! Super dat je het dit jaar weer leuk hebt gehad (in de modder haha). :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi het was weer heel gaaf, sinds dat ik ben gegaan 4 jaar geleden wil ik elk jaar weer gaan!

   Delete
 5. Ah wat leuk! Ik kende dit hele festival nog niet. Ziet er echt ontzettend leuk uit!
  En wat een prachtige foto's.
  Liefs, Evelien

  ReplyDelete
 6. wat had ik hier graag bij willen zijn!
  wat een gave foto's zeg.
  en nog even en dan kan ik ook live
  genieten van RCHP.

  liefs joelle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Super gaaf! Zo leuk om grote namen te zien op een festival :)

   Delete
 7. Zo leuk dat je in België was :)

  ReplyDelete
 8. Aah, zalige foto's. Geven echt dat festival gevoel weer <3

  ReplyDelete
 9. Mooie foto's en ik heb mee genoten maar een festival is gewoon niks voor mij. Ik zou het wel eens één keer willen meemaken maar daar blijft het dan bij hoor. Gewoon eens proberen.

  ReplyDelete
 10. Wow, the atmosphere must have been amazing. :)

  ReplyDelete
 11. Ik ken dit helemaal niet maar het klinkt erg gezellig. Wel mijn 'scene' zegmaar! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ook een beetje van de rock/pop muziek dus :) Heel tof festival is het! En heel erg te vergelijken met Pinkpop

   Delete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥