Kayaking through the canals of Utrecht

Dankjulliewel voor de reacties op mijn vorige post! Ik ga goed nadenken en jullie meningen meenemen met eventueel bedenken van een nieuwe blognaam :)
Mijn vriend en ik zijn alweer 3 jaar samen, en om dit te vieren had hij een verassing voor mij. De volgende ochtend kwam ik onderweg naar de bestemming er achter dat we zouden gaan kajakken in de grachten van Utrecht. Wat een leuke verassing! Het was mooi weer en warm, een perfecte dag dus om op het water te zijn. Het is alweer een paar weken geleden, maar wilde de foto's toch graag nog even met jullie delen.Kajakken huren
We huurde een kajak bij Kanoverhuur aan de gracht, en kozen voor twee eenpersoons kajakken. Dit vinden we persoonlijk leuker dan een tweepersoons kajak omdat je dan lekker zelf je ding kunt doen en gezellig langs elkaar kunt kajakken. Een kajak is gelukkig erg stabiel. De keren dat ik in een kajak heb gezeten ben ik nog nooit omgevallen. Met kano´s is dat een ander verhaal.. ;)
Tijdens het kajakken kan er wel eens wat water van je peddel in je bootje druppen, maar dat zijn alleen maar wat spetters. Je kunt dus gerust gewone kleding dragen tijdens het kajakken. 

Peddelen door de Utrechtse grachten
Wat is het mooi om de grachten vanuit het water te kunnen zien, zoveel mooier dan vanaf de bruggetjes. Het eerste en het laatste stuk van de tocht waren het mooiste, deze waren door de oude binnenstad van Utrecht. We hebben ook een stuk door de natuur gehad wat iets buiten het centrum lag, ook dit was heel mooi! We waren op tijd gegaan waardoor het nog vrij rustig was. Er zijn ook stukken geweest waarbij je bijna in je kajak moest liggen om onder de brug door te kunnen. Leuk voor de avonturiers onder ons ;).
Kajakken is sowieso erg leuk om te doen. Er is veel te zien en je bent ook nog eens sportief bezig. Probeer het ook eens in de Biesbosch als je een natuurliefhebber bent.

Kajakken door de stad
Utrecht

13 comments:

 1. Wat een leuk idee van je vriend! Zo ziet Utrecht er ineens heel anders uit :)

  XO www.laurenlouvaine.com

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie foto's zijn het geworden!

  ReplyDelete
 3. Wat tof! Die eerste ddpto is ook zo mooi. Gefeliciteerd met jullie 3 jaar! X

  ReplyDelete
 4. Aah zo leuk! Ik woon al 5 jaar in Utrecht maar nog nooit gedaan, stom he? Het is zo'n leuk uitje! X

  ReplyDelete
 5. Wat super leuk! Echt een toffe verrassing van jouw vriend. Gefeliciteerd met jullie 3 jaar samen zijn! :)
  Het zou nooit echt in mij opkomen om te kajakken in Nederland, maar het is inderdaad hartstikke leuk eigenlijk. De Biesbosch lijkt mij daar ook heel leuk voor ja! Goed idee, ik ga het onthouden. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Is echt heel leuk! Moet je echt een keer doen :)

   Delete
 6. Ik vind kanoën ook zo leuk om te doen! Ik woon er een halfuurtje vandaan liefs X

  ReplyDelete
 7. Aaaah this looks beautiful. I was deciding whether to study in utrecht yet i chose groningen haha :D lovely city tho ♥

  ReplyDelete
 8. Hele mooie foto's! Ik en mijn vriend zijn net terug van vakantie waar we ook een kajak hebben gehuurd. Vonden we heerlijk om te doen!

  ReplyDelete
 9. Prachtig foto's gemaakt in Utrecht. Deze grachten kunnen mooi kanovaren. Heerlijk om te doen voor jullie beiden. En gelijk mooie omgeving bekennen.
  Groetjes,

  ReplyDelete
 10. Dat lijkt me zo tof om eens te doen. Leuk idee van je vriend!

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥