Done from my bucketlist: Wild camp in the beautiful Dutch nature

Eind vorige maand was het eindelijk zo ver: Jamie en ik gingen paalkamperen! Een tijdje geleden hebben Jamie en ik het hier over gehad en besloten dit avontuurtje samen aan te gaan. Op deze site hebben we wat reseach gedaan en vonden we mooi plekje in Brabant, waar we allebei wonen. Benieuwd naar dit plekje en naar mijn ervaring? Lees dan snel verder! 
De locatie
Een stukje van de kampeerplek vandaan konden we onze auto parkeren en toen begon het gesjouw. Bepakt en bezakt liepen we richting de paalkampeer plek. Op de site van de paalkampeer plekken staan de coördinaten van alle pekken én ze staan aangegeven in Google maps. Super handig! Wij kozen voor paalkampeer plek 'De Chaamse Bossen 1'. De Chaamse bossen ligt tussen Breda en Tilburg. In deze bossen heb je 3 paalkampeer plekken. Ons leek plek 1 het mooiste, en ik denk dat we een goede keuze hadden gemaakt!
Met navigatie op zak zochten we naar de plek. Het was even zoeken maar uiteindelijk vonden we het juiste pad wat ons naar de paalkampeer plek bracht. Toen we aankwamen was ik erg verrast. Wat een prachtige open plek! Er waren een paar boomstronken rondom een stookplekje gemaakt waar we 's avonds gezellig bij het vuur konden zitten. 


Onweer
We wonen in Nederland en dan kan het wel eens plotseling gaan regenen. Dit was ook bij ons zo. Helaas begon het hierbij ook te onweren! En deze was nog best dichtbij ook. We scholen in mijn tentje en wachtte tot de bui voorbij was. Gelukkig duurde dit niet al te lang, want we stonden te springen om nog meer mooie foto's te maken! En wauw, wat was het mooi na deze bui. De zon kwam weer achter de wolken vandaan en gaf een magisch mooi licht. Helaas kwamen we er achter dat de plek waar onze tentjes stonden niet erg handig was na wat ondergelopen kuiltjes, dus hebben deze een aantal meters naar achter gezet. Wat eigenlijk nog een mooier plekje was dan die we daarvoor hadden. 

Kampvuur
Op de paal staat als regel dat je geen open vuur mag maken, maar bij onze plek stond een speciale bak waarin we wel een vuurtje mochten maken. En dit vuurtje stoken lukte gelukkig meteen! We waren er ook goed op voorbereid: Hout, aansteker en aanmaakblokjes. Met dat natte hout uit het bos kom je niet ver. Jamie had een heerlijk drankje meegenomen, ik zorgde voor de muziekjes. 'S avonds gingen de marshmallows boven het vuur en hebben we lekker gekletst en gedanst. Het was erg gezellig! 

Wakker worden in de natuur
Die nacht hebben we heerlijk geslapen. Wat is het heerlijk rustig, zo midden in het bos. En wakker worden met dit uitzicht is perfect! Wauw, wat was dit genieten. We hebben geluk met het weer gehad. Het was deze ochtend prachtig met vroege zon die tussen de bomen door scheen. Wel merkte we dat we erg veel gestoken waren door de muggen, wij waren natuurlijk één groot feestmaal! Ook kwamen we er thuis achter dat we allebei een teek op ons lichaam hadden. Dat was iets minder, maar dat was ook echt het enige.

Ik heb erg genoten van dit avontuurtje, en wat is het toch leuk dat dit in onze mooie Nederlandse natuur kan. Ik weet zeker dat dit niet mijn laatste keer wildkamperen was. Ik heb zelfs al een nieuw plekje op het oog. ;)
Hopelijk heb ik jullie enthousiast kunnen maken om dit ook op je bucketlist te zetten en dit avontuurtje in ons eigen kleine landje aan te gaan! 

23 comments:

 1. Wat tof dat je daar mag wild kamperen. Zoiets lijjt mij ook echt gaaf om een keer te doen! Haha, wel even spannend met dat onweer dan. Van het kamperen van vroeger kan ik mij herinneren dat onweer toch ook wel wat gezelligs had als je in een tent of caravan zit, haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moet je echt gaan doen! Ik heb vroeger ook altijd gekampeerd, denk dat dat wel wat scheelt omdat je het al een beetje kent! :)

   Delete
 2. Leuk wild kamperen. Ik heb genoten van je foto's. Oh wat leuk dat je wel in die bak vuur mocht maken. Jammer van de teek maar dat hoort er bij.

  ReplyDelete
 3. Ahh dit ziet er zó gaaf uit! En hoe tof dat je daar gewoon mag gaan staan! Wildkamperen in nederland staat echt hoog op mijn bucketlist!

  ReplyDelete
 4. Klinkt echt als een onwijs mooi en gezellig uitje! De foto's zijn ook super mooi! Liefs, Evelijn

  ReplyDelete
 5. Leuk! Hele gave foto's, ik wil gelijk mijn tent en fiets pakken en gaan hahaa :)

  ReplyDelete
 6. Wauw heel tof! Je brengt mij helemaal op ideeën.
  Prachtige foto's ook!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, dat was mijn bedoeling! Leuk dat ik je op ideeën breng :)

   Delete
 7. Het klinkt echt zo tof allemaal! Ben benieuwd naar meer verhalen :)

  xo

  ReplyDelete
 8. Oh wauw! De foto's zijn echt prachtig!

  ReplyDelete
 9. Echt tof! De foto's zijn ook allemaal zo mooi <3

  ReplyDelete
 10. Wauw wat ziet dat er mooi uit zeg! Als je de foto’s zo ziet zou je ook zo kunnen zeggen dat in buitenland is.

  ReplyDelete
 11. Wauw, dit lijkt me echt geweldig! T ziet er zo mooi uit daar!!

  ReplyDelete
 12. Beautiful photos..the atmosphere is magical. :)

  ReplyDelete
 13. Wauw, wat een super mooie plek hadden jullie en hele mooie foto's! Ze kunnen zo op Pinterest of Tumblr! Ik ga elk jaar 'gewoon' kamperen maar wild kamperen lijkt me erg spannend! X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! :) Gewoon kamperen is ook super leuk, vroeger ook veel gedaan. Wildkamperen is wel spannender natuurlijk, probeer het eens! :)

   Delete
 14. Wat een mooie foto's. Met zo'n uitzicht zou ik ook wel eens willen wakker worden! lijkt me erg rustgevend. Wel wat minder dat er muggen waren en teken. Teken heb ik liever niet op mijn lichaam!

  ReplyDelete
 15. Aah zo tof dat jullie dat gedaan hebben en echt bizar mooie foto's! Je zou niet zo snel zeggen dat je in Nederland zo mooi 'op vakantie kunt' maar jullie hebben het tegendeel bewezen! Dit staat zeker nog op m'n to do lijstje :) Liefs, Cherelle

  ReplyDelete
 16. Wat onwijs tof ik had ook een keer een teek opgelopen toen ik ging hardlopen in het bos, kwam er twee dagen later achter want hij zat precies onder mijn bh rand, echt mini mini! het stikt er de laatste tijd van blijkbaar, die tentjes zo met dat licht erop.. smelt! prachtige foto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja klopt! Goed controleren na een bezoekje aan het bos. Hier stond ook wel heel veel lang gras, daar leven ze vooral. Dankjewel voor je reactie :) We hadden geluk met het weer en die mooie zonneschijn!

   Delete
 17. Wauw ik vind dit zo gaaf! Mijn vriend wilt al heel lang wild kamperen maar wij kunnen telkens maar geen geschikte plek vinden. Ik heb dus naar jouw vorige blog erover gekeken waarin je een handige website deelde. Ontzettend fijn! Mijn vriend en ik gaan binnenkort de website uitspitten in de hoop een geschikte plek te kunnen vinden :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeej wat leuk dat ik je enthousiast heb gemaakt en dat je het echt wil gaan doen! Het is een hele toffe ervaring, geniet er van :)

   Delete
 18. Aaah ben gelijk enthousiast! Dit komt hoog op mijn bucketlist te staan!

  super leuk idee, en prachtige foto's.

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥