Let's go on an adventure in our own beautiful country: Paalkamperen

 Zoals de titel het al verklapt: Ik ga paalkamperen! Nu zul je vast denken: Paalkamperen!? Haha, ik keek ook even raar toen ik dit voor het eerst hoorde. Toen ik dit aan Jamie vertelde werd ze erg enthousiast en besloten we samen dit avontuurtje aan te gaan. Maar wat houdt dat paalkamperen eigenlijk precies in?


Wat houdt het in?
Wildkamperen is in Nederland en in veel andere Europese landen verboden. Zonde, want de Nederlandse natuur is, mits het droog is, perfect om je tentje in op te zetten en een nachtje door te brengen. Gelukkig heeft Staatsbosbeheer een aantal paalkampeer plekken in Nederland opgezet. Op deze site staan al deze plekken op een rijtje. Paalkamperen houdt in dat je binnen een afstand van 10 meter van een geplaatste paal je tent mag opzetten. De paal is meestal een pomp met grondwater. 


Let's go on an adventure
Eind juni gaan we dit avontuurtje aan, in de mooie Chaamse bossen die tussen Breda en Tilburg ligt. Je hebt in de Chaamse bossen 3 verschillende kampeerplekken. Wij kiezen voor de Chaamse bossen 1, deze ligt midden in het bos en dicht bij een meer. Perfect! We nemen allebei een tentje mee, Jamie neemt een hangmat mee en samen de nodige kampeerspullen. Er is een kampvuur plekje waar we een vuurtje kunnen maken voor de gezelligheid, warmte en misschien ook om lekkere marshmallows te maken. Jum! Ik kijk er zo naar uit!


Veel mensen onderschatten de natuur die Nederland te bieden heeft. Nederland heeft prachtige bossen en heide! Zoals jullie weten ben ik een grote natuurliefhebber en maak ik er graag foto's van. Ik krijg nu al kriebels om in de Chaamse bossen mooie foto's te maken van de natuur en onze kampeer avontuurtjes. Can't wait! 

Pssst.. ik heb een nieuw kopje toegevoegd: 'Adventure'. Hier ga je artikelen over de (kleine) avonturen die ik mee maak of mee ga maken terug zien, zoals dit artikel. Eigenlijk een beetje zoals hotspots maar dan net iets anders! Hopelijk staan er snel een hoop nieuwe artikelen op. Hungry for some new adventures!

17 comments:

 1. Oh dat zuet er geweldig uit! De foto's zijn ook prachtig! Ik houd van op avontuur gaan!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me too! Ben heel benieuwd en heb vooral zin om heel veel mooie foto's te maken!

   Delete
 2. Cool pics! I love it!!!


  http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Wat super leuk ik wil dit ook doen met mijn vriend!

  ReplyDelete
 4. Leuk! Mijn papa doet dit altijd als hij op fietsvakantie gaat:) Veel plezier!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Super leuk! ik ben heel benieuwd naar dit avontuurtje :)

   Delete
 5. I bet this would be an amazing experience. I would love to do it!
  THE PINK ELEPHANT SHOE | FACEBOOK | INSTAGRAM |

  ReplyDelete
 6. Ah zo stoer! Je brengt me op ideetjes, vind het echt een goed idee! En de chaamse bossen tussen breda en tilburg zijn ook echt prachtig.
  Liefs, Evelien!

  ReplyDelete
  Replies
  1. aah leuk om te horen! Ik ben er nog nooit geweest dus hoopte al dat het hele mooie bossen zouden zijn. Leuk dat ik je zo op ideeën breng! :)

   Delete
 7. super leuk dat je dit gaat doen. Ik vind het al spannend in jouw plaats. Ik had er nog nooit van gehoord maar het lijkt mij wel fantastisch om zo te kamperen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi! Ik zal er een uitgebreid verslag van maken als ik het heb gedaan :)

   Delete
 8. oh, dit is zo'n tof idee! Lijk me echt ongelofelijk leuk oom 'ns te doen!

  ReplyDelete
 9. Amazing photos, loved everything about this post!
  Have a great day,
  Madalena

  www.maadalenaaa.blogspot.com

  ReplyDelete
 10. Wat super leuk dat dat kan. Ik wist trouwens niet dat het verboden was om te doen. Wat ziet het er op de foto's ook echt prachtig uit!

  ReplyDelete
 11. Wat klinkt dit leuk zeg! Nederland heeft inderdaad mooie natuur te bieden. Ben benieuwd naar je ervaring :)

  ReplyDelete
 12. Haha aah wat onwijs leuk dit!! Wat heerlijk om zo één te zijn met de natuur in Nederland zelf! X

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥