Take the path to the unknown to create new adventures: Surin Island, Thailand

Deze foto's zijn gemaakt op Surin eiland. Dit eilandje ligt net boven Similan. Similan is erg toeristisch en klinkt je misschien wel bekend. Ons werd verteld dat het hier zo druk is en het koraal flink tegen valt. Of dit helemaal waar is weet ik niet (heb jij ervaring met Similan?) maar op Surin kan niets je tegenvallen. Wat een paradijsje!
We hebben deze toer geboekt vanuit Khao Lak, maar je kunt deze toer ook vast boeken vanuit andere plekken. In dit artikel lees je meer over Surin Island en de toer die we hebben geboekt.
Avontuurlijk overnachten
Overnachten in een tentje op een eiland? Het leek ons niet meteen een heel gaaf idee maar we zijn zo blij dat we dit hebben gedaan! We hadden de keuze om een dag tour te boeken of een 2 day tour. Ons was aangeraden om 2 dagen op het eiland te verblijven en er dan ook te overnachten. Je kunt ook kiezen voor een huisje maar wij zijn toch maar helemaal back to basic gegaan.
Doordat we een 2 day tour hadden geboekt hadden we heel veel tijd en vrijheid om het eiland op eigen houtje te verkennen. Ook sliepen we op het strand met uitzicht op de zee zoals je op de onderstaande foto ziet. Hoe beter kun je het hebben? 
Het slapen in een tentje ging prima. Het was natuurlijk niet heel erg comfortabel maar voor 1 nacht was het goed te doen. Ik raad het iedereen aan om dit avontuurtje mee te maken! 


Plekjes ontdekken
Onderstaande foto's zijn gemaakt tijdens eb. We hadden vrije tijd en zijn het eiland gaan verkennen. Langs het strand liep een jungle pad. We waren nieuwsgierig en liepen de route. Het was af en toe klimmen en klauteren maar uiteindelijk kwamen we ergens waar we door de bomen deze prachtige plek zagen. We klommen wat kleine rotsen af en daar waren we dan. Helemaal alleen met zijn tweeën. Heerlijk was dit, puur genieten! We zagen dat het water langzaam steeds verder de zee in trok en konden vervolgens over het strand terug naar ons tentje lopen. Heel bijzonder om te zien hoe snel en hoe ver het water tijdens eb weg kan trekken!


Snorkelen
Surin island is een perfect plekje om te snorkelen. Met een originele Thaise longtailboat voeren we rondom het eiland en stopte op een aantal plekken. Veel plekken noemde ze 'Nemo paradise' vanwege de vele Nemo visjes die er rond zwommen. Ook hebben we een octopus gezien en heeft een van onze gidsen een foto gemaakt van een kreeft in zijn holletje. 

Eiland verkennen
Ook meerde we een paar keer aan op verschillende plekken van het eiland waar we dan even rond mochten lopen en een kijkje konden nemen in het leven van de locals die op dit eiland leefde. We kwamen een paar aapjes tegen, grote varanen, mooie tropische plekjes en een hoop kindjes die er woonde. Erg leuk om te zien! Ook was het er heel rustig, overal waar we kwamen. En daar hielden wij van: Plekjes waar jij een van de weinige toeristen bent om zo dicht mogelijk bij het leven van de locals te komen. Heerlijk! 
Ik zou eigenlijk zo weinig mogelijk mensen over deze plek willen vertellen omdat het er zo heerlijk rustig is en niet zo toeristisch. Toch kon ik het niet laten er een artikel over te schrijven. 
Je kunt er in je vrije tijd lekker je eigen gang gaan, hebt geen massale toerisme om je heen, kunt foto's maken zonder dat er andere mensen op staan en het belangrijkste: je kunt er optimaal genieten. Dit is zeker wel een van de mooiste plekjes waar ik ben geweest tijdens onze rondreis door Thailand. 

13 comments:

 1. Wat een onwijs toffe ervaring, ziet er prachtig uit zeg!

  ReplyDelete
 2. Wat een prachtige omgeving zeg!

  ReplyDelete
 3. Geweldig! Ahhh, ik krijg echt kriebels om weer terug te gaan naar deze mooie plekjes. Wij kozen voor Similan omdat wij juist hoorden dat het hier rustiger en mooier was dan bij de Surin eilanden haha. Ach, het zijn beiden beeldschone plekken! Het ziet er ook allebei wel hetzelfde uit eigenlijk haha. Ik wil terug!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah echt! Wat raar dat ze dat dan vertellen over beide plekken :P Het zal wel veel op elkaar lijken inderdaad. Maar het was er zooo fijn! Zou ook zo terug willen!

   Delete
 4. Wow, wat enorm gaaf en vooral prachtig! Geweldig om dat te hebben gedaan :D

  ReplyDelete
 5. Gorgeous photos! It looks amazing there.

  xx Falasha
  Bite My Fashion ll Instagram ll Bloglovin'

  ReplyDelete
 6. Ah wat een heerlijke reis hebben jullie toch gemaakt zeg, wauw! En stuk voor stuk zo'n prachtige foto's ook! Echt Marion, heb helemaal zin om ook naar daar te vertrekken :D
  XO IMKE | Pastellics

  ReplyDelete
 7. zo'n prachtig plekje. en wat lijkt het mij gaaf om ook eens te snorkelen!
  dat schelpen armbandje vind ik heel tof

  ReplyDelete
 8. Mooie foto's heb je daar gemaakt. Mooie plaats om te relaxen en te genieten.

  ReplyDelete
 9. wauw wauw wauw! Vooral die eerste foto! Leuk om te lezen :)

  ReplyDelete
 10. Hello paradise! Wat heerlijk zeg, inderdaad flink genieten jij! <3

  ReplyDelete
 11. Ziet er echt uit als een heerlijke plek, wauw! <3

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥