My favourite picture edit apps


Laatst heb ik jullie gevraagd of het jullie leuk leek om een artikel te maken over hoe ik mijn foto's voor Instagram bewerk. 
Als je mijn Instagram pagina kent weet je dat ik van bepaalde kleurtjes hou. Als je elke keer ongeveer dezelfde filters en instellingen gebruikt zorg je ervoor dat je Instagram foto's mooi bij elkaar blijven passen voor een mooie feed. Ik heb er veel mee geworsteld om mijn eigen stijl te vinden, maar ik weet nu precies wat ik mooi vind! 
Deze app's helpen je een handje om je foto's er net wat leuker en specialer uit te laten zien. Ik laat je zien welke app's en welke functies ik gebruik. Ze zijn allemaal voor Android en Iphone te downloaden.


VSCO
Mijn favoriete app om mijn foto's te bewerken. Waarschijnlijk is deze app ook bekend bij je. Zo niet, downloaden!! Hij heeft prachtige filters. Tip: Bij het kopje 'winkel' in de app staan andere filters die je gratis of betaald kunt downloaden. Jeej, nog meer keuze uit nog meer filters!
Ik gebruik meestal de filters A5, A6, B1, B5, G3, HB2, M3, P5 en X1. Zijn er nogal wat, maar met een paar aanpassingen passen de filters mooi bij elkaar.

Als je de app nog niet kent: Links op de foto zie je de verschillende filters staan. Als je op dat pijltje onder de foto klikt komt het pop-upje in de middelste foto omhoog. Met het kwastje kom je op de filters, met het sleuteltje komen de bewerktools tevoorschijn waarbij je de foto naar je eigen smaak kunt aanpassen.Lidow
Lidow gebruik ik eigenlijk alleen om een laagje 'stof' over mijn foto's te krijgen (zie deze en deze foto's) en een mirror effect te maken (zie deze foto). Verder heeft de app ook andere functies: Overlays (zoals het stof effectje) edits, teksten, filters, en andere speelse effecten. Probeer het eens uit!BlendPic
Blendpic is een super leuke app om lekker wat te spelen met 2 foto's over elkaar. Je kunt er de leukste effecten mee krijgen. Kijk maar naar deze, deze, deze en deze foto's van mijn Instagram. 
Een klein nadeel van deze app is dat je alleen vierkante foto's kunt gebruiken. Maar dat is maar een klein minpuntje, verder is hij super leuk! Je kunt ook verschillende filters gebruiken waardoor de foto op de foto net wat anders uit komt. Ook kun je stukjes van de foto die je er op legt wegpoetsen. Dit heb ik gedaan bij de onderstaande foto, ik heb mezelf 'schoon gepoetst' om het zo maar even te zeggen ;)
Download hem en probeer het uit! :)Dit zijn mijn 3 favoriete foto bewerk app's. Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad en het zelf ook gaan proberen! Is er een (Android) app die ik echt zou moeten uittesten? Laat het me weten! Ik ben altijd in voor nieuwe foto experimentjes :). 

15 comments:

 1. This is so cool.. Thanks for sharing
  http://dimplekhadi.blogspot.com/2016/01/oya-dab-in-double-dose-of-denim.html

  ReplyDelete
 2. Aah wat leukk, ik ga die laatste twee eens uitproberen, die kende ik nog niet :) Die bewerkte foto van je ringen is heel gaaf! Liefs, Nina

  ReplyDelete
 3. Ah wat leuk! Die laatste twee apps kende ik nog niet. En ik bewerk ze verder op ongeveer dezelfde manier, alleen gebruik ik HB1 ook heel vaak. Ik wil ook nog eens zo'n soort artikel maken over bewerken :) Liefs

  ReplyDelete
 4. Ik kende alleen de eerste, die andere twee ga ik dus ook eens uitproberen!

  ReplyDelete
 5. VSCOcam for the win haha! Ik gebruik ook meestal de HB-filters of A5/A6. Blendpic lijkt me erg leuk om mee te experimenteren! X

  ReplyDelete
 6. Wat een leuke apps gebruik je! VSCO is echt mijn all time favoriet, eigenlijk gebruik ik de laatste tijd niet anders. Ik probeer ook een beetje een 'feed' te creëren met meestal de HB-filters maar ik ben er niet erg goed in, haha. Lidow ga ik misschien wel downloaden, die effectjes zijn echt leuk!

  ReplyDelete
 7. Wat een gave apps! Ik heb alleen te weinig geheugen op mijn mobiel om ze te downloaden. NEE!!

  ReplyDelete
 8. Zo te zien zijn dat fijne apps! Je foto's zijn zo mooi!

  ReplyDelete
 9. wauw! Trouwens, die rode blouse; super mooi!

  ReplyDelete
 10. Leuk! Gebruik zelf ook altijd VSCO, heerlijke app is dat :)

  XX www.laurenlouvaine.com

  ReplyDelete
 11. Bedankt voor de tips Marion :)

  ReplyDelete
 12. Ik vind je Instagram feed altijd prachtig, dus deze tips zijn heel welkom ;-). Ik ga een aantal zeker zelf ook uitproberen.

  ReplyDelete
 13. Ohhh wat tof! Ik kende eigenlijk alleen VSCO, maar zeker die laatste ga ik gauw downloaden!! Dat effect met die 2 foto's over elkaar heen is ZO tof!! :D

  - Saskia

  ReplyDelete

Thank you for leaving a message, that motivates me every day ♥